Cocktailen Gimlet

Gimlet

Glas Martini
Is Ingen is
Metode Stir and strain
Pynt Limeskal

Ingredienser

Gin5 cl
Lime cordial5 cl

Historie

Cocktailens historie er ret interessant, da den har med skørbug at gøre, hvilket er en sygdom, der kommer, når man lider under alvor vitamin C mangel. Den kongelige engelske flåde havde lange rejser rundt i det Britiske Imperium, og de lange rejser med ensidig kost gjorde, at besætningerne på skibene manglede vitamin C og derfor led under skørbug. Dette gjorde, at det blev almindeligt for sømand at skulle have en daglig ration af citron- eller limejuice, hvilket også var hvorfor de fik kælenavnet “limeys”. Citrusjuice forholder sig desværre ikke friskt særlig længe, så man var derfor nødt til at tilsætte 15% rom.

Lauchlan Rose opfandt og patenterede en metode, hvorpå han kunne bevare citrusjuice uden brugen af alkohol. Det gik op for ham at markedet var bredere, hvis han bevarede juicen med sukker fremfor alkohol. Han brugte metoden til at skabe Rose's Lime Cordial i 1867.

Gimlet cocktailen skulle eftersigende være opfundet af kontreadmiral Sir Thomas Desmond Gimlette (i flåden fra 1879-1913), som agerede som en slags doktor for de søfarne. Han brugte gin for at maskere juicens bitre smag.

Mængden af lime cordial, som skal benyttes i denne cocktail, svinger hele tiden. Det er lidt ligesom med moden. Vi anbefaler en 50/50 blanding, men enkelte opskrifter foreskriver helt ned til 6 cl gin og 1 cl lime cordial. Det bedste råd er at prøve sig frem, og finde blandingsforholdet, som passer til dine smagsløg.


Relaterede cocktails



Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar