Tanqueray No. 10


Tanqueray No. 10 er en gin der kom frem i år 2000, og havde allerede i 2003 vundet prisen “Best White Spirit” 3 gange i træk ved San Francisco World Spirits konkurrencen, hvilket sikrede den en plads i deres “Hall of Fame”. I 2014 fik flasken et opdateret udseende, som kan ses på billederne hvor den gamle version er til venstre.

Historie og produktion

Ginnen er opkaldt efter destillator nummer 10 i de store haller på det nuværende destilleri, Cameron Bridge Distillery, som ligger i Fife, Skotland. Destillator 10 går dagligt under navnet “Tiny Ten”, pga. den relativt lille kapacitet på 400 liter. Til sammenligning bliver den almindelige Tanqueray gin lavet på destillator 4 som har en kapacitet på 10.000 liter. Indtil i 2000 blev destillator 10 brugt som testdestillator for udviklingen af nye produkter.

Tanqueray har altid været hemmelighedsfuld omkring produktionen af deres gin. Den oprindelige Dry Gin menes at indeholde blot fire botanicals: enebær, korianderfrø, angelikarod og lakridsrod. Det er dog noget som aldrig er blevet be- eller afkræftet af Tanqueray selv, men alligevel efterhånden blevet et accepteret faktum.
Den samme uvished gør sig gældende for No. 10. Drinkspirits.com skrev en artikel om forskellen de to forskellige gin. De kom frem til at No. 10 består af fire ingredienser yderligere, og de menes at være hvid grapefrugt, lime, appelsin og kamilleblomst, hvor citrusfrugterne er friske og hele (frugtkød og skal). Noget tyder på at Drinkspirits.com ved noget vi andre ikke gør, for Tanqueray delte artiklen på den officielle Facebook-side Tanqueray Ginstitue.

Smag og aroma

Tydelige noter af enebær, som følges med masser af citrusfrugt, hvilket skyldes brugen af grapefrugt, lime og appelsin i destilleringsprocessen.

Grundet den høje alkoholprocent (47,3%) og den fremtrædende citrus er Tanqueray No. 10 en perfekt gin til Dry Martini.

*Reklamelink