f Sådan laver du selv grenadine | Mixologisten


Sådan laver du selv grenadine

Grenadine er den røde sirup, som oftest bruges til at give farve til cocktails. Den kendes især for Tequila Sunrise, men benyttes også i andre cocktails såsom Miami Heat og Sex on the Beach. Navnet grenadine stammer fra det franske ord “grenade”, som betyder granatæble. Oprindeligt blev grenadine lavet ved at blande granatæblejuice, sukker, og vand, men da grenadine er underlagt minimal regulering bliver den lavet på mange forskellige måder.

Fremgangsmåde:

Vi har valgt, at fokusere på en opskrift, som minder mest om den oprindelige. For at lave den skal du bruge:


Hæld ingredienserne i en gryde. Gryden skal langsomt bringes i kog, hvor du bliver ved med at røre rundt. Når al sukkeren er blevet opløst i væsken, kan gryden tages af. Når væsken er kølet tilstrækkelig ned, hældes den på flaske og rystes.

Grenadinen vil formentlig ikke kunne holde sig lige så længe, som en der kan købes i butikkerne. Dette skyldes konserveringsmidler. For at højne levetiden, kan du tilføje en anelse vodka til blandingen. Den høje alkoholprocent i vodka vil holde bakterievæksten nede.

Køb færdiglavet grenadine

Grenadine kan også købes færdiglavet, hvor især Giffard's version kan anbefales. Foruden granatæble så er den også smagssat med hindbær, brombær, og ribs, samt givet et strejf af vanilje. Den koster normalt 100 kr. for en liter, og kan købes her: Monin Grenadine.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar