Historien om Moscow Mule cocktailen, og hvordan den laves.

Moscow Mule

Glas
Is
Metode
Pynt
Limebåd

Ingredienser

4 cl
Friskpresset limejuice
2 cl
Fyld

Historie

Tilbage i 1940'erne var vodka en meget upopulær spiritus i USA, og man jokede åbenbart med at vodka var russisk for forfærdelig. Det skræmte dog ikke John Martin som opkøbte de amerikanske rettigheder til mærket Smirnoff i 1939. Han fandt dog hurtigt ud af at det var umuligt at sælge det, der var ingen som drak vodka.

En dyster aften sad John Martin på baren “Cock 'n' Bull” i Los Angeles og jamrede til barejeren, Jack Morgan, over sin manglende evne til at sælge vodkaen. Barejeren havde samme problem, men blot med ingefærøl, og sjovt nok havde en hel 3. forretningsmand et problem med at komme af med kopperkrus.

Efter et par drinks og lidt opfindsomhed kom de frem til cocktailen Moscow Mule — en vodka og ingefærøl cocktail serveret i kopperkrus. Cocktailen blev markedsført alt det de kunne og folk tog det til sig. Pludselig var vodka blevet accepteret på den amerikanske cocktail scene.

Navnet på cocktailen er valgt rent tilfældigt. Moskva er formentlig valgt på grund af associationen mellem vodka og Rusland, men hvorfor muldyr er med vides ikke. Nogle påstår at det er tilføjet fordi ingefærøllen giver et spark af smag.

Annonce

Annonce

Relaterede cocktails