Sirup

Sirup er essentielt vand med sukker som bruges til at give cocktails mere sødme. Sirupper kan være smagssat med alt mellem himmel og jord, det er vitterlig fantasien der sætter grænserne. Nogle gængse sirupper er nogen såsom rørsukker og honning, mens lidt mere eksotisk vil være ingefær eller kamille, f.eks.


Sukkersirup hældt på flaske.

Den basale sukkersirup

Dette er grundstenen, den helt basiske sukkersirup. Hvis man læser om cocktails på engelsk er denne sirup det der også kaldes “simple syrup”.

Ingredienser:
  • 200g sukker
  • 100ml vand

Bring vandet i kog og tilsæt sukkeren under omrøring. Sukkeren vil opløses i vandet, og man er efterladt med en tyk sirup som blot skal køles ned og hældes på flaske. Siruppen er tykflydende og klar/gennemsigtig i farven.
Holdbarheden på denne sirup er lang. Jeg ved faktisk ikke hvor længe, men grundet den høje koncentration af sukker bliver den ikke dårlig hurtig, selv udenfor køleskabet.


Champagnesirup

Foruden den helt almindelige sukkersirup, så findes der også de mere eksostiske. Denne sukkersirup får sin smag fra champagne, som kan være med til at give dine cocktails et ekstra pift i den rigtige retning.

Ingredienser:
Tilføj både sukker og champagnen i en gryde, hvorefter den varmes op ved lav varme. Når sukkeren er opløst i væsken, kan den tages af varmen og afkøles. Den hældes på flaske, når den er kold.

Holdbarheden burde være omkring et par uger.


Honningsirup hældt på falske.

Honningsirup

Sødmen fra denne sirup stammer fra honningen i stedet for raffineret sukker.

Ingredienser:
  • 200g honning
  • 100ml vand

Metoden er ligesom i den basale sukkersirup; kog vandet og tilsæt honningen under omrøring. Derefter køl siruppen ned og hæld den på flaske.
Holdbarheden på denne sirup er for mig ukendt. Jeg har endnu ikke haft en længe nok til at den er gået dårlig. Der skal nok komme en opdatering når det er sket.


Hindbærsirup

Denne sirup smagssat af hindbærsirup bruges hovedsaligt i cocktailen Clover Club, hvor den er den primære smag.

Ingredienser:
Alle ingredienserne tilføjes i en gryde, som bringes i kog. Efter blandingen har kogt og al sukkeret er opløst, skal den afkøles, hvorefter resterne fra bærerne sies fra og væsken hældes på flaske.

Kamille sukkersirup

Denne sukkersirup er smagssat med kamillete.

Ingredienser:
Metoden er ligesom i den basale sukkersirup; kog vandet og tilsæt sukkeren. Når du har sukkersirup tilsættes de 4 tebreve og lades stå i 30 minutter. Herefter fjernes brevene, siruppen køles ned og hældes på flaske.
Holdbarheden på denne sirup er ikke særlig lang, sukkerindholdet er ikke højt nok. I køleskabet holder den cirka 14 dage.

Rørsukker sirup

Indholdet og fremgangsmåden for at lave denne sirup er præcis den samme som med den basale sukkersirup, i denne opskrift bruges der blot rørsukker i stedet for almindelig sukker. Denne sirup får, pga. sukkeren, et brunlig skær, og kan med fordel benyttes til finere cocktails hvor ingredienserne har mere at have skulle have sagt, såsom Old Fashioned.

Sur og sød blanding

Denne blanding adskiller sig fra de andre da denne ikke blot er en sirup, der tilføres nemlig en god del citrusjuice. Det er faktisk også denne blanding man vil benytte når der skal laves lemonade, der skal blot tilføres vand således at den er drikkelig. Til lemonade vil 3-4 dele vand være fornuftigt.

Ingredienser:
Både limes og citroner kan bruges til citrusjuicen, men jeg anbefaler citroner. Enkelte blander endda også citrusjuice fra de to frugter, således at det er halv halv mellem dem.



Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar