Cocktail garniture

Mange cocktails kræver en pynt, ikke kun for udseendets skyld - en garniture kan virkelig gøre forskellen i din cocktail. Tænk på en Old Fashioned uden appelsinskal eller en Mojito uden mynteblade eller lime. Det er bare ikke det samme.

Typer af garniture

Herunder vil jeg gennemgå forskellige typer af pynt som du kan bruge i dine cocktails.

Bær

Hvis cocktailen lægger op til brugen af friske bær som garniture er det oftest pynten der vælges. Et eksempel er cocktailen Bramble som indeholder Creme De Mure (en brombær likør), hvor garnituren også er friske brombær.
Hvordan du ved hvornår bær er friske og gode kan læses på siden Frugt og grønt.

Foruden friske bær findes der også bær i lage, som f.eks. cocktailkirsebær der er kirsebær som ligger i en sukkerlage. Et eksempel på disse er dem Luxardo laver som også kan ses på billedet her til højre.

Citrusfrugt både

Dette omhandler både der laves af alle typer citrusfrugter. F.eks. limebåden på toppen af en Dark and Stormy. Da skallen på citrusfrugten vil ende i en cocktail er det vigtigt at bruge citrusfrugter der ikke er blevet overfladebehandlet. Økologiske produkter er oftest af den bedste kvalitet, men prisen er ikke altid så tiltalende. Prisen er dog ligemeget i dette tilfælde da den skallen ender i cocktailen og du har ikke lyst til at forgifte dig selv. Husk økologisk.

Start med at fjerne enderne på citrusfrugten, og skær den derefter i 8 dele, således at man har i alt 8 både.

Citrusfrugt skal

Igen her er der tale om brugen af skallen på frugt, og derfor skal man benytte økologiske produkter.

Skær langs citrusfrugtens skal. Du vil gerne have et bredt stykke, men skær ikke så bredt at den hvide marv kommer med. Ender du med et stykke skal der alligevel har marv kan det skæres af efterfølgende. Den hvide marv indeholder en masse bitre olier hvilket er hvorfor man helst ikke vil have denne med.

Bring den afskårede skal henover cocktailen, bøj den på langs så olierne i skallen bliver spredt udover cocktailen. Herefter kan skallen gnides på glassets munding således at duften af citrusfrugten spredes. Til sidst lægges skallen i cocktailen.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar