Glas

Glassets betydning for hvordan en cocktail opleves kan ikke benægtes, derfor er det selvfølgelig også vigtigt at vælge det rigtige glas til den rigtige cocktail. Herunder kan du læse hvordan du tager den rette beslutning.

En tommelfinger regel for drinks er at man normalt hælder op til en fingerbredde fra glassets kant. Dette er for at sikre at gæsten kan drikke cocktailen uden at spilde indholdet over det hele.

Highball

Highball glas er det største glas som oftest bruges til long drinks eller generelt cocktails hvor der til sidst fyldes op med juice eller sodavand. Et godt eksempel her er Long Island Iced Tea som til sidst bliver toppet af med cola. Størrelsen på et highball glas er normalt 24 til 35 cl.

Køb dine highball glas her.


Martini

Dette glas kan ses på billedet til højre, hvor den indeholder en Cosmopolitan, og det benyttes til de lidt finere cocktails, såsom Dry Martini og Sidecar. Der er altså tale om cocktails lavet enten ved stir and strain, eller shake and strain. Glasset nedkøles inden det benyttes i et køleskab, eller med is mens man laver cocktailen. Fordelen ved et martiniglas, og andre glas som har en stilk, er at det er muligt at holde på glasset uden at påvirke cocktailens temperatur.
Glas af denne type kan normalt indeholde omkring 16 cl væske.

Køb dine martini glas her.


Rocks/Lowball

Glasset anvendes til servering af whisky, rom, tequila, og anden spiritus der serveres “on-the-rocks”, og i nogle tilfælde uden is. Short drinks, såsom eller White Russian, er ligeledes drinks som man ville servere i dette glas. Størrelsen på et rocks glas er normalt 18 til 30 cl.

Køb dine rocks glas her.


Shot

Shotglas bruges til at lave shots. Et godt eksempel er B52 hvor ingredienser bliver lagt i lag.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar