Cocktailbøger

Bøger kan være fantastisk inspiration til at udforske nye opskrifter, eller tilegne sig ny viden om teknikker, der kan bruges til at skabe bedre cocktails. Herunder gennemgår vi cocktailbøger, som vi har læst og kan anbefale til dig. God læsning.


Bogen Bartenderens cocktails

Bartenderens cocktails

Bartenderens cocktails er en fagligt imponerende bog, skrevet af Nicklas Jørgensen og Jeppe Nothlev, der i 2017 vandt titlen som verdens bedste barteam i konkurrencen Absolut Invite 2017 blandt 300 bartendere fra 17 lande.

Bogen starter med oplevesen af en cocktail — hvordan duften opfanges i næsen, hvordan smagen breder sig på tungen osv. Et fedt aspekt, som sjældent er set i andre bøger. Herefter gennemgår vi cocktailens anatomi med glas, is, metoder, pynt mm., hvorefter vi gennemgår de forskellige spiritustyper. Undervejs bliver et væld af hjemmelavede opskrifter og deres egne cocktailopskrifter præsenteret.

Bogen har virkelig noget unikt at byde på, og derfor bliver det også en klar købsanbefaling herfra til hjemmebaren.

Køb Bartenderens cocktails

*Reklamelink

Bogen Batched & Bottled

Batched & Bottled

Det kan være træls at holde fest for venner og bekendte, når man skal bruge aftenen bag baren. Det er der dog en løsning på, fordi man kan lave sine cocktails på forhånd og det er det, bogen Batched & Bottled handler om. Bogen er et opslagsværk med 50 opskrifter inddelt i årstiderne. Foruden almindelige cocktails, såsom Mojito og Old Fashioned, indeholder bogen også en masse cocktails, som er forfatternes egne kreationer.

Selvom bogen ikke indeholder deciderede afsnit om teori og teknikker, gemmer der sig små fifs og tricks i de forskellige opskrifter, der bestemt gør den værd at læse. Derudover er billederne i bogen yderst indbydende, så man bliver virkelig inspireret til at prøve det hele af.
Bogen Cocktail Codex

Cocktail Codex

Bogen her er efterfølgeren til Death & Co, hvor forfatterne endnu engang deler deres store viden og passion indenfor cocktails. Forfatterne starter bogen ud med at forklare, at der kun findes 6 grundopskrifter, hvorfra alle andre cocktails kan udledes. Forklaringen følger selvfølgelig og danner grundlaget til, at forfatterne kan forklare hvorfor nogle cocktails fungerer og hvorfor andre ikke gør. Blandt de mere end 350 opskrifter i bogen deler forfatterne flittigt ud med tips og tricks, så du kan lave de bedste cocktails.

I løbet af bogen er man ikke i tvivl om, at forfatterne har taget inspiration fra Dave Arnold's Liquid Intelligence. Bogen kommer nemlig ind over meget tekniske metoder, hvorpå man kan få mest ud af sine ingredienser, såsom brugen af centrifuge og sous vide.

Cocktail Codex kan klart anbefales til alle cocktailbartendere, der vil tage deres evner til det næste niveau. Bogen giver god inspiration og motivation til egne eksperimenter. Køb Cocktail Codex

*Reklamelink

Bogen Death & Co

Death & Co

Modern classic cocktails

Få et indblik ind i en af verdens bedste cocktailbarer og de bartendere, der betjener den. Death & Co cocktailbaren åbnede i 2006 og siden da har de vundet en del anerkendelser, f.eks. “World's Best Cocktail Menu” i 2010 ved Tales of the Cocktail Spirited Awards. Bogen starter ud med en fornuftig gennemgang af teorien om alt, hvad man har brug for, f.eks. barudstyr, metoder, forskellige typer spiritus osv., hvorefter bogen kører igennem deres imponerende kartotek af over 500 cocktails og hvordan de laves.

Bogen er et must-have for den øvede bartender. Nogle af beskrivelserne i bogen kører nemlig lidt for hurtigt henover detaljerne, og det kan derfor være en fordel at have et fundament som bartender, før man giver sig i kast med bogen.
Bogen Den fulde sandhed om spiritus

Den fulde sandhed om spiritus

Den fulde sandhed om spiritus er en flot kaffebordsbog, hvor man får en bred introduktion til spiritussens historie og de mange forskellige måder, man kan lave den på i et meget letlæseligt format. Igennem bogen lærer man kort om forskellige spiritustyper og kendte brands, samt opskrifter på flere forskellige populære cocktails.
Bogen Drunken Botanist

Drunken Botanist

Man må sige, at bogens titel er meget rammende, da den indeholder dybdegående beskrivelser af teori og historie bag hver plante, som kunne have noget med spiritus at gøre.

Al spiritus stammer fra fermentering, hvor gær omdanner sukker til alkohol og kuldioxid. Det er dog ikke givet, hvor denne sukker kommer fra og det er blandt andet derfor, vi i dag har et væld af forskellige spiritustyper. Drunken Botanist er med til at give et indblik i, hvordan disse forskellige spiritustyper afviger fra hinanden allerede ved fermenteringen. Drysset henover det hele finder vi cocktailopskrifter, der passer ind i fortællingen. Alt i alt en meget fornuftig bog, der underbygger bartenderens grundviden.
Bogen Liquid Intelligence

Liquid Intelligence

The Art and Science of the Perfect Cocktail

Hvordan laver en videnskabsmand cocktails? Det er præcist det svar, som man får i bogen Liquid Intelligence. Dave Arnold forklarer hans forskellige tekniker til at udvinde den bedste smag fra forskellige ingredienser, hvor han går helt i bund og forklarer præcis, hvordan hans teknikker giver det bedste resultat. Man er i hvert fald slet ikke i tvivl om, at Dave Arnold er passioneret bartender, når man læser hans bog. Hvis du er til den videnskabelige og nørdede tilgang, eller bare mangler en undskyldning for at købe en centrifuge til hjemmebaren, så er bogen helt perferkt for dig.

PS: Han afslutter bogen ved at beskrive, hvordan han vil lave den perfekte gin og tonic. Køb Liquid Intelligence

*Reklamelink

Bogen Liquid Intelligence

The Savoy Cocktail Book

Synonymt med stil, elegance og sofistikering er Savoy ikke overraskende også fødestedet for nogle af de mest berømte cocktails i verden. I løbet af 1920'erne og 1930'erne gjorde forbuds-undvigende amerikanere, der besøgte London for cocktails, baren på Savoy til deres hjem. Her blev de underholdt af den legendariske amerikanske barmand Harry Craddock, opfinderen af White Lady og som gjorde Dry Martini populær. Savoy Cocktail Book, der oprindeligt blev udgivet i 1930, indeholder 750 af Harrys mest populære opskrifter. Det er en fascinerende optegnelse over de cocktails, der satte London i brand på det tidspunkt - og som er lige så populære i dag. Denne bog tager dig fra slinger til smashes, fizzes til flips og byder på art deco-illustrationer, og den er den perfekte gave til enhver spirende mixolog eller fan af 1930'er-stil dekadence og sofistikering.