f Piña Colada | Prøv en lækker cocktail med kokos | Mixologisten


Cocktailen Piña Colada

Piña Colada

Glas Rødvin
Is Ingen is
Metode Blended
Pynt Ananasskive

Ingredienser

Lys rom4 cl
Kokos likør2 cl
Kokoscreme2 cl
Ananasjuice3 cl
AnanasstykkerEn håndfuld
IsterningerEn håndfuld

Hvis du har hørt sangen Escape af Rupert Holmes, kan du formentlig heller ikke lade være med at høre sætningen “if you like piña coladas” blive afspillet i dit hoved, når piña colada nævnes. Navnet “piña colada” betyder siet ananas, hvilket er en reference til den friskpressede og siet ananasjuice, der bliver brugt til cocktailen.

Historien om piña colada

Den tidligste kendte historie om cocktailen er fra det 19. århundrede, hvor den puertoricanske pirat Roberto Cofresi serverede en cocktail af kokosnød, ananas og rom til hans besætning for at højne morale. Denne cocktail skulle senere hen blive kendt, som den berømte piña colada. Med Roberte Cofresi's død (henrettet ved skydning) i 1825 forsvandt opskriften. Historiker Haydée Reichard bestrider dog denne fortælling.

Hotellet Caribe Hilton har fortalt, at bartenderen Ramón “Monchito” Marrero Perez skabte Piña Colada'en den 16. august 1954. Efter 3 måneders eksperimentation havde Ramón endelig fundet frem til en opskrift, som han mente, fangede Puerto Rico's sande natur og essens. Hotellet blev præsenteret med en proklamation i 2004 af Puerto Rico guvernør Sila M. Calderón i fejring af cocktailens 50 års jubilæum.

I 1978 blev cocktailen officielt Puerto Rico's nationale drink.

Sådan laver du piña colada

Bland alle ingredienserne beskrevet ovenfor i en blender og blend det. Når blandingen er uniform og tykflydende, er den klar til serveringen.

Hvis blandingen er for tynd, kan man med fordel tilføre flere isterninger. Er blandingen derimod for tyk skal der mere væske i.

Piña colada — disko-versionen

Når det skal gå lidt hurtigere og man ikke har alle ingredienserne tilgængelige, kan disko-versionen også være en mulighed. Opskriften er noget simplere, som du kan se herunder:
Ingredienserne blandes i en shaker med is, cocktailen shakes, og straines derefter ud i et rødvinsglas med isterninger og serveres.


Relaterede cocktailsKommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar