Likør

Likører var oprindeligt fremstillet som destillater med medicinske formål. Man mente at de mange forskellige urter og krydderier havde en helbredende effekt overfor datidens sygdomme, hvilket også i høj grad var tilfældet. I dag er likører dog noget helt andet end de urte- og frugtafkog der blev lavet i middelalderen. Der er kommet en del mere sukker i produkterne siden da, hvilket ikke er så underligt da sukker på den tid var en luksusvare. Det var først efter Christoffer Columbus' anden rejse til Amerika i 1493 at der blev etableret store sukkerplantager i Caribien og sukker blev lettere tilgængeligt.

Man har drukket likører så længe man har drukket spiritus. Tidligere kunne man dog ikke definere hvorledes en likør adskilte sig fra en anden type spiritus. I dag skelnes der, ifølge EU, således:

En likør lavet eller solgt i regionen skal indeholde mindst 100 gram sukker per liter og have en alkoholprocent på minimum 15. En “creme de ...” likør skal indeholde mindst 250g/l og “Creme de Cassis” skal indeholde 450g/l.

Klassificering

Foruden klassificeringerne beskrevet af EU kravene kan likører også deles op i seks kategorier som beskriver hvilken type ingrediens de er lavet på. De seks kategorier beskrives herunder.


Underklassificeringer

Foruden de vidtspændende klassificeringer findes der også meget mindre kategorier der foreskriver en specifik ingrediens og/eller specifik produktionsmetode.


Cocktails

Se cocktails med likør.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar