Cocktailen Mint Julep

Mint Julep

Glas Rocks
Is Knust is
Metode Soak, Muddle, Bash, Build and Churn
Pynt Myntekvist

Ingredienser

Sukkerknald1 stk
Danskvand1 barske
Bourbon6 cl
Aromatisk bitter2 dashes
Mynteblade1 håndfuld

Fremgangsmåde:

Sukkerknalden samt danskvanden kan erstattes med en centileter sukkersirup. På den måde springer man over både soak og muddle delen af at lave cocktailen, da man essentielt laver sukkersirup.

En sukkerknald lægges i bunden af glasset, hvor der tilføjes en barske danskvand samt to dashes Angostura Bitters. Herefter muddles den nu våde sukkerknald således at der skabes en sukkersirup i bunden af glasset. Tag en håndfuld mynteblade, klap dem let, og put dem i glasset. Herefter tilsættes bourbonen og der fyldes halvt op med knust is. Brug en barske til at køre blandingen rundt i glasset, og fyld derefter helt op med knust is.

Historie

Mint Julep cocktailen som vi kender den i dag blev den officielle drink ved Kentucky Derbyet i 1938, som er et hestevæddeløb der bliver afholdt hvert år fra den første lørdag i maj. I løbet af den weekend hvor derbyet bliver holdt bliver der konsumeret omkring 120.000 Mint Julep's. Ligesom med en Moscow Mule serveres en Mint Julep i en speciel kop, nemlig en kop lavet af tin. Disse kopper er med forskellige udsmykninger gået hen og blevet et samlerobjekt.


Relaterede cocktails



Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar