Geranium


Ginnen er en forholdsvis ny gin, da den kom på markedet i 2009, da den danske Henrik Hammer præsenterede den for verdenen. Navnet stammer fra planten “geranium” som på dansk hedder storkenæb.

Historie og produktion af Geranium

Historisk set har enebær og storkenæb været anvendt til folkemedicin gennem århundreder. Det har ofte været i kombination med andre ingredienser som man typisk kender fra produktion af gin, såsom angelika, citron og koriander. Så det er ikke første gang enebær og storkenæb møder hinanden.
Den endelige opskrift består af ti ingredienser: enebær, storkenæb, korianderfrø, citronskal, appelsinskal, lakridsrod, cassiabark, angelikarod og orrisrod. Den sidste og tiende ingrediens er hemmelig.

Selvom produktionen af ginnen foregår hos Langley Distillery i byen Birmingham, England, så stammer den storkenæb der bliver brugt i opskriften fra et område omkring Hedehusene på Sjælland.

Ingredienser bliver alle udblødet i neutral alkohol, udvundet af hvede, for derefter at blive destilleret i en destilleret i en kobbergrydedestillator, kaldet Constance, som er over 100 år gammel. Herefter bliver ginnen sendt til Thames Distillers i London hvor den kommer på flaske i den karakteristiske gennemsigtige firkantede flaske. Se mere om produktionen af gin.

Geraniums smag og aroma

Duften er enebær, citrus og blomster, hvor smagen er behagelig med enebær, storkenæb og citrus. Alt i alt er det en meget velbalanceret gin, hvilket også er hvorfor Geranium er adskillige gange blevet udnævnt til at være den perfekte gin til en Gin & Tonic af gin-entusiaster samt internationale cocktailmagasiner.

Ginnen har vundet priserne med en Fever-Tree tonic, hvilket også er særdeles anbefalelsesværdigt. Som pynt giv den en citronskal.

*Reklamelink