Tonicvand

Tonic er en kulsyreholdig drik som er smagsat med kinin. Kinin udvindes fra kinabark og har tidligere været brugt som malariamedicin. Tonic opstår omkring år 1825, hvor de britiske indbyggere i Indien finder på at blande kinin med danskvand, sukker og gin da medicinen for sig selv var alt for bitter. Dette var sådan Gin & Tonic drinken opstod, som en måde at indtage malariamedicin.

I moderne tid er indholdet af kinin væsentlig mindre, og mængden er endda reguleret ved lov. Mange tonic benytter glykosesirup til at forsøde dem, men vi anbefaler at man finder en der er foruden tilsætningsstoffer, såsom Fever-Tree Tonic.

1724

1724 tonicvand. Navnet får tonicvanden fra kininen brugt til at lave den. Kininen stammer fra chinchona bark plukket i 1724 meters højde i de peruvianske Andesbjerge. Om hvorvidt firmaet bag tonicvanden er argentinsk eller spansk er uvist, men ejes af samme selskab som står bag middelhavsginnen Gin Mare.

Grundet styrken af citrussmagen i denne tonic anbefales det, at pynte din Gin & Tonic med andet end citrusfrugter. Et eksempel på dette kunne være Gin Mare med 1724 tonic, og garneret med rosmarin og peber.

*Reklamelink



Fentiman

I 1905 blev Thomas Fentiman spurgt af en anden handlende om et lån. Som sikkerhed blev der stillet en opskrift for botanisk brygget ingefærøl. Lånet blev aldrig tilbagebetalt, og sådan blev Fentiman ejer af den unikke opskrift. Engang herefter begyndte han at producere ingefærøl efter opskriften som langsomt blev en succes og virksomheden voksede til det den er i dag.

Fentiman tonic er et produkt med masser af smag. Den er fremstillet ligesom ingefærøl, hvor ingredienserne blandt andet er kaffir limeblade, enebær, og citrongræs. Smagen er kraftig og frisk af citrus, let sødme, samt en tydelig bitter eftersmag af kinin. Det er en tonic med kraft, så den vil fuldstændig dominere en gin såsom Bombay Sapphire. Blandes den i stedet med en kraftig gin såsom Monkey 47 går det op i en højere enhed.

*Reklamelink



Fever-Tree

Fever-Tree tonicvand. Firmaet har en fortid indenfor destillation af gin og marketing af gourmet mad. De vandt San Sebastion Gourmet Awards i 2006 med netop denne tonic.

Ved at blande botaniske olier med kildevand og den bedste kvalitet kinin fra Acacia Zanthophloea (feber træet), har Fever-Tree formået at skabe en naturlig tonic med en helt ren og forfriskende aroma. Smagen er bitter fra kininen, ledsaget af kulsyre og en velbalanceret sødme fra sukkerrør. Dertil kommer friske citrusnoter. Fever-Tree er lavet på naturlige ingredienser, uden tilsætningsstoffer af nogen art.

Det er derfor ikke besynderligt at netop denne tonic er den foretrukne når mange destillerier skal præsentere deres gin. Fever-Tree er designet til at fremhæve citrus fra citron, appelsin og korianderfrø, ingredienser der indgår i de fleste gin.

Vi anbefaler at blande denne tonic med Geranium, når der skal laves gin og tonic, og pynte den med en citronskal.

*Reklamelink



Andre variationer

Foruden den almindelige version af Fever-Tree har de også skabt andre versioner hvor andre smage er i fokus. Jeg vil herunder beskrive de mest interessante.

Elderflower versionen er som navnet afslører en tonic med hyldeblomst smag. Fever-Tree har formået at lave en tonic hvor den bløde bitterhed fra kinin og sødmen fra hyldeblomst arbejder sammen uden at dominere. Dette gør denne tonic perfekt til en Gin & Tonic for dem der kan lide hyldeblomst. Blandet med Bloom's gin er denne tonic i sit es, og er en god kombination for især kvinder der vil have en blød introduktion til Gin & Tonic.

*Reklamelink



Gents

Gents stammer fra alperne i Schweiz, hvor den foruden kininen er blevet suppleret med den bitre rod fra den lokale blomst, Gul Ensian. På latin hedder blomsten Gentiana Lutea, hvorfra navnet Gents kommer. For at fuldende smagen indeholder den også sicilianske citroner samt sødme fra sukkerroer.

Gents tonic giver god plads til de fleste gin, og fungerer derfor fremragende som en allround tonicvand når man ønsker en lettere tør Gin & Tonic uden for meget sødme.

*Reklamelink



Thomas Henry

Thomas Henry tonicvand. Thomas Henry tonicvand blev lanceret i 2010, og er en hyldest til apotekeren ved samme navn, som levede fra 1734 til 1816. I 1767 opfandt Joseph Priestly danskvand, som Thomas Henry var yderst imponeret over. Thomas Henry blev især kendt i slutningen af 1770'erne, for at sælge denne danskvand. Det var dog først i 1781, at produktionen af danskvand blev industrialiseret og Thomas Henry byggede en fabrik dertil i Manchester.

Tonicvanden passer perfekt til mange forskellige typer gin, og er især kendetegnet for sin begrænsede sødme, da der kun er tilsat en lille mængde sukker.

*Reklamelink



Kommentarer

Der er ingen kommentarer.

Tilføj kommentar