Monkey 47

Monkey 47 Monkey 47 er en premium gin bestående af 47 forskellige ingredienser, som kommer fra hjertet af Schwarzwald.

Historien om Monkey 47

Historien bag Monkey 47 er yderst interessant. I 1909 blev Montgomery “Monty” Collins født i den britisk indiske provins Madras. Han var søn af en britisk diplomat, og opdagede sprogets magt, og lærte i alt 5 sprog, hvoraf det ene var tysk.
Under 2. verdenskrig tjente han i det britiske Royal Air Force. Efter krigen tjente han i administrationen af den britiske sektor i Berlin. Han var dybt påvirket af omfanget af byens ødelæggelse, og besluttede derfor også at bruge sin fritid på genopbygningen. Han brugte sin tid på at genopbygge Berlin Zoo, hvor han sponsorerede en makakabe ved navn Max.

Montgomery Collins forlod Royal Air Force i 1951. Drevet af sin passion for at blive urmager, flyttede han til det nordlige Schwarzwald. Desværre havde han ikke rigtig talent for det, og åbnede derfor en kro, som han kaldte “Zum wilden Affen” (den vilde abe) til ære for Max.

Som en britisk herre var Collins ikke villig til at give afkald på visse engelske traditioner, nemlig gin. Dette gjorde, at han forsøgte at lave sin egen gin. Enebær, som var en vigtig ingrediens i den berømte Schwarzwald skinke, var i rigelig forsyning, ligesom rent drikkevand og en række særlig urter og plante ingredienser også var det. Dette gav Montgomery Collins et naturligt grundlag for at udvikle sin unikke Schwarzwald gin opskrift.

Historien om ginnen bliver lidt uklar efter starten af 1960'erne. Det er først ved årtusindskiftet, at man i forbindelse med renovationsarbejde på kroen, opdager en tung trækasse, at historien fortsætter. I kassen var der en flaske og et brev. Den støvede flaske var blevet mærket og dekoreret med hånden. Nedenunder var der en skitse af en abe, hvor der stod “Max the Monkey — Schwarzwald Dry Gin”. I brevet var der ikke kun personlige noter og fotografier, men også en nøje detaljeret beskrivelse af den opskrift, som Montgomery Collins havde opfundet.

Opskriften blev fundet af Alexander Stein, som i 2008 satsede alt på at genskabe ginnen. Sydtyskland er måske et underligt sted, at søge destillerings ekspertise, men området har en rig historie indenfor frugtlikører og brandy, ligesom det også var hjemstavn for kobbersmede, som havde erfaring med at lave destillatorer.
I sin søgen på en destillatør, fandt Alexander Stein frem til Christoph Keller, som var kendt for hans frugt brandy. Christoph blev også draget af udfordringen ved at genskabe den gamle opskrift, og de to begyndte deres mission. Efter to års udvikling fandt de endeligt frem til deres perfekte opskrift. En klassisk dry gin, som var blevet fortolket på en helt ny og excentrisk måde.

Der er i alt 47 ingredienser i ginnen, og selvom man ikke kender alle ingredienser i ginnen, så kender man efterhånden en del. Ingredienser i Monkey 47 er blandt andet: kardemomme, nelliker, muskatnødder, mandel, ingefær, Ceylon knael, lakrids, kalmus, bitre appelsiner, citroner, grannåle, lavendel, iris, kaprifolie, brombær, pomelo, tyttebær, slåen bær, salvie, og jernurt.
Listen virker mest af alt, som et udtryk for hvilke ingredienser, der var tilgængelige omkring skaberens bopæl.

Produktionen af Monkey 47

Holdet bag kombinerer traditionelle maceration og destillationsteknikker med damp infusion for at samle præcise mængder af de mere flygtige botaniske stoffer og fremhæve visse smage.

Først bliver ingredienserne opblødt i fransk alkohol lavet på molasse i 36 timer før destilleringen. Herefter bliver det destilleret i deres specialdesignede destillator. Den blev udviklet i 2015 af Arnold Holstein, som især tog hensyn til ginnens kvalitative og empiriske parametre. Destillatorens kapacitet er på 100 liter for at optimere overfladeforholdet mellem kobber og væske.

Efter destilleringen bliver destillatet gemt 3 måneder i lertøjsbeholdere, og til sidst tilsættes der blødt vand fra Schwarzwald, så ginnen får sin alkoholprocent på 47.

Smagen og aromaen af Monkey 47

Enebærene er meget fremtrædne i aromaen, hvorefter duften af intense urter tager over.

Smagen er meget mindre af enebær, da krydderurterne slår igennem fra starten. Hen mod slutningen bliver smagen af Monkey 47 sød og frugtagtig med en anelse syrlig karakter, som giver noter af blåbær, appelsin, sprøde æbler, og ferskner. Den er meget nem at drikke, selvom alkoholprocenten er på 47%.

I en Gin & Tonic går det ikke med en billig tonic. Vi kan f.eks. anbefale en Fentiman eller en Thomas Henry, hvor den bliver pyntet med æbleskiver.
Du kan altid læse vores anbefalinger på “Gin & Tonic”-guiden.

*Reklamelink

En Gin & Tonic med Monkey 47 og Thomas Henry tonic pyntet med æbleflag.

En Gin & Tonic med Monkey 47 og Thomas Henry tonic pyntet med æbleflag.